viernes, 30 de mayo de 2008

Palau, Micronèsia

Entenc el per què quan era petit vaig veure i grabar un reportatge d’unes illes en el pacífic que es dèien Palau, em vaig dir que un dia tenia que anar-hi.
Un paradís, quin desmadre, et quedes sentat i acollonit de tot el que veus. Amb només tres dies de buceig ha desbancat a tot lloc on he estat.
Vas passant per molts illots envoltats per esculls coralins que fan que l’aigua tingui colors espectaculars. Quan la marea baixa, es veuen platges que no s’acaben mai i amb una sorra totalment blanca.
NO HI HA IMMERSIÓ QUE NO ESTIGUI AMB TAURONS!!!! ME QUITAAAAAOOOOO!!!!! Ja estic més tranquil, per fi estic envoltat de taurons!!!!!
De moment he vist molts grisos, puntes blanques, puntes negres, leophard, nodriza i macarel. Bancs de barracudas, algunes de 1,5 metres, altres de 70cm però a reventar. Napoleons que et venen a veure. Tortugues, meros, caràgnids, tonyines. Petits nudis encara no n’he buscat ja que estic massa estresat mirant cap el blau i veient com van passant rues de taurons i tota mena de peix. Hi ha tanta cosa que et poses nerviós!!!!!
He estat un parell de cops en el jellyfish lake o llac de les meduses i l’experiència d’estar amb milers de meduses totalment inofensives és brutal, impresionant, impactant.

Una altra molt bona és Chandelier Caves, un grup de coves submarines on et pots treure el regulador i l’equip i estar parlant i fent conya dintre de les quatre coves que hi ha. Estas completament envoltat d’estalactites que entren a l’aigua i fan un paisatge submarí subrealista!!!!
He anat a manta point 3 cops però sense sort per veure mantes però com no, hem vist taurons i molt peix.
El corall és exquisit, tal i com diries Edgar: Y TIRA QUE TE VAS!!!!!
Comentari del Carlos de Xile sobre el corall: “Ni el mejor jardinero del mundo te hace estos jardines”
Especial mensió del Blue Corner, una immersió que et tens que enganxar amb un ganxo al escull de la current que hi ha, molt forta hi ha moments que sembla que les ulleres et saltin. Un cop enganxat és com estar en el IMAX però amb viu. Grups de 3-4 Napoleons adults (1,5m) els tens tota l’estona al teu costat. Taurons és un festival, van contra current com si res, com m’agradaria ser un tauró durant uns quants dies!!!! Peró el festival no només és de taurons, també hi ha grans bancs de barracudas, tonyines, tortugues i tot el que et pots imaginar només en un punt d’immersió. Una de les meves millors immersions que he fet mai, lo bo és que la repeteixo amb el creuer que faré. Buceig ilimitat durant una setmana!!!! Si estic amb condicions (que començo a estar-hi), el divemaster pot arribar a flipar!!!!! A reventar l’equip (no et preocupis Dani és una manera de dir: DIVING NON STOP 24 HOURS)

1 comentario:

Pepe y Laura dijo...

Que pasa Juan,
Hace mucho que no te escribo nada, te tengo abandonado. Como siempre veo que te lo estas pasando fatal. En Agosto lo mas seguro es que este por la India, ya te contaré. A ver si te llamo y hablamos un poquito que tengo novedades. Saludos Pepe