sábado, 19 de julio de 2008

Lembar(Lombok), Indonèsia

Les vistes des del ferri comencen a treure’m el mal rollo que portava de Bali. Platges sense ni un hotel i unes vistes impressionants. El ferri triga unes 4 hores en fer el trajecte des de Padang Bay a Lembar però un cop arribes et trobes que hi ha cua per desembarcar i vaig estar en el ferri 3 hores esperant per poder baixar!!!! Menys mal que vaig conèixer el Sergio de València i el Gonzalo d’Argentina. Vem estar fent unes rises i explicant-nos les nostres rutes i la del Sergio és per flipar!!!!
Primer va començar per Turquia, per passar a Irak!!!!! Que fort!!! Però això no és tot ja que també va estar a Afganistan!!!! I al Pakistan, aquest últim tampoc està amb guerra però hi ha zones que millor no treure el cap. Un dels molts països que ha estat és a l’Iran i aquest si que em crida l’atenció, la cuna de l’imperi Persa!!! Em va dir que molt guapo i que la gent és com el país, molt maca i agradable. Res de pensar amb "l'eixdelmal" i aquestes gilipollades que ens intenten vendre els mitjans de cominucació!!!! Qui ha estat l'únic país en utilitzar bombes de destrucció masiva contra la població civil???? Els EUA!!!! Me caguen!!!! Panda de degenerats!!!
Vem passar una nit junts a Lembar on no hi ha gaire a fer si no són unes birres al bar de la homestay (4€ per dormir els dos). Al dia següent jo vaig fer via cap a la capital i ell cap a les Gili (amb bicicleta que havia comprat a Malasia), suposo que el tornaré a veure. Al Gonzalo suposo que el veure al final de la meva visita per Lombok ja que ell està fent surf a les platges del sur, les que es veien des de el ferri.

Candidasa i Padang Bay (Bali), Indonèsia

Ara ja escric aquesta crònica des de la capital de Lombok (Mataram), vaig marxar de Bali una mica depressiu, no només per la putada que li ha passat al Ferran que ha fet que no pogués venir sinó també per què estava una mica fart de Bali. Cansat de dir: no thank you; I don’t need it; I have ones; maybe tomorrow: FINS ELS COLLONS de que fos un € amb potes. Els dos llocs, Candidasa i Padang Bay tenien que ser molt macos anys enrere quan no hi havia res.
Ara han plantat els hotels a sobre les platges i lògicament no hi ha pràcticament platja!!!! Que fort!!! Però nosaltres hem fet el mateix.
Hi ha un lloc a Padang Bay que es diu la Blue Lagoon, que si que és blava de collons però no hi ha més d’un metre entre l’aigua i l’hotel!!! Es que no t’hi pots estirar!!!
A Candidasa per construir les cases varen utilitzar els esculls de corall!!!! Me caguen!!! Però la natura sempre torna aquestes putades i els hi va fotre totes les platges i ara han tingut que construir murs artificials per poder tenir una mica de sorra que total està ocupada per totes les barques del pescadors.
Els dos pobles són tranquils però plens de galls que a les 4 del matí comencen a cantar i a donar pel sac que no us ho podeu arribar a imaginar.
Vaig anar a fer unes visites al Water Palace i al Floating Temple, no estan del tot malament però no és per tirar coets.
El que m’ha agradat més d’aquests quatre dies que he estat per aquesta zona han estat les cerimònies que vaig tenir la sort de veure. Una era la part final d’un funeral en la qual feien ofrenes al mar i la segona una gran cerimònia que oferien menjar als seus deus hindús, aquesta última molt guapa ja que la vaig enganxar des del començament i només érem 6 giris en tot el recinte, el poble es diu BugBug.
Com no, també vaig fer els meus pinillos a l’aigua i vaig fer quatre immersions que ni les apunto ja que no hi ha gaire a destacar excepte les immersions a la Blue Lagoon que van estar força bé per la vida macro. Les immersions de Tepekong vaig veure varis taurons de puntes blanques però no deixen de ser puntes blanques que ni fu ni fa.

- 211.Three Rocks (Tepekong Island)
- 212.Sharks Cave(Tepekong Island)
- 213.Blue Lagoon(Padang Bay)
- 214.Blue Lagoon(Padang Bay)

domingo, 13 de julio de 2008

Tulamben(Bali), Indonèsia

Aquí he vingut a fer el Liberty, un vaixell de la segona guerra mundial que és un escull artificial però és una de les immersions més conegudes de tot Indonèsia. Aquest poble sense aquest vaixell, probablement no existiria, està ple de diving centers i hotels de totes les categories. Jo he agafat un que em costa 10€ la nit i tinc el meu bungalow per mi amb aigua freda!!!!
L’immersió del Liberty no està del tot malament ja que per la zona no hi ha gaire escull. De totes maneres a la tercera immersió en el mateix punt m’he dedicat a veure la quantitat de peixos pipa fantasma que hi ha pels voltants, n’hem arribat a veure 7!!!! Tres d’ells junts!!!! També peixos granota i qui vingui per aquí té que anar a fer un parell d’immersions a Saraya Secrets!!! No hi ha corall però pots veure moltes coses cares de veure: les Gambes Arlequins!!!!! I moltes coses que no hi ha per les immersions dels voltants.A Coral Garden vàrem veure un tauró de puntes negres adult

Vaig pujar amb el Rhys, un noi Anglès que vaig conèixer en el creuer de Kómodo. Hem estat quatres dies bussejant per aquí i pillant alguna que altra borratxera (suau).

Resum Immersions:

- 204.Liberty Wreck (Tulamben)25,9m,60”
- 205.Liberty Wreck (Tulamben)24m,56”
- 206.Coral Garden(Tulamben)19,8m,55”
- 207.Drop Off(Tulamben)25m,62”
- 208.Liberty Wreck(Tulamben)20,7m,56”
- 209.Saraya Secrets(Tulamben)24,6m,58”
- 210.Saraya Secrets(Tulamben)22,8m, 48”

Ara ja porto 380 immersions en el meu cirriculum personal!!!!!!!
Mala noticia: el Ferran no pot venir ja que té que fer repós per una temporada!!!! Ferran!!!! Va per tu!!!! Cuidat que ja farem alguna cosa!!!!
Ja estic a Candidasa en el hotel Shangrila!!!! Aquí hi estaré quatre dies i després marxaré cap a Lombok!!!!

Creuer per Bali/Sumbawa i Komodo

Aquí he vingut a veure coses petites, rares (Especialment les Rhinopies) i també anar a un punt d’immersió on diuen que la congregació de mantes és brutal. De moment el tema de coses petites i rares comença a complir les expectatives: el meu primer peix diable (Inimicus filamentosus)!!!!. Ja he vist peixos pipa bandejats i fantasma, caballets de mar pigmeus (unes quantes vegades), vàries planeres, més peixos fulla escorpí (però porto veient-ne a tot arreu). Molta espècie de nudis (alguns que són acollonants!!!!) i uns coralls amb molt bon estat.

A la segona nocturna he vist per segon cop a la meva vida la ballarina espanyola (el nudi més gran que existeix)!!!! Dani: la recordes a Sharm no???? Però per si no en tenia prou, ja he vist la tercera!!!!

Hem fet una immersió al costat d’un volcà actiu i feia que el fons de l’escull hi sortissin bombolles i algunes pedres estiguessin calentes, ha estat acollonant!!!! Per no dir que en aquest punt hi ha uns coralls amb un colors i una vida macro impressionants. Aquí he vist un peix escorpí amb un colors que mai he vist!!! Em van dir que era el dragon escorpion fish!!! Guapíssim!!!!
Però estic sorprès ja que avui he vist sis o set taurons de puntes blanques en un lloc amb molta corrent i també un parell de “Eagle rays”: la mare i la filla. En el mateix punt (Taka Toko) trevallies de gran tamany i molt caràngid. Un trio de Napoleons, un d’ells adult la resta eren cries que fèien un metre. Aquí hem vingut a fer una segona immersió i la cantitat de peixos era impressionant, hem vist taurons grisos bastant gordos i moltes puntes blanques.
Ja he vist la meva primera manta acompanyada d’una tortuga en un lloc on la corrent era espantosa, en el punt de màxima corrent, els peixos s’amagaven darrera de les pedres!!! I nosaltres enganxats al escull amb la corrent encontra nostra, una experiència inigualable, la sensació de velocitat és impressionant.
HE VIST LES RHINOPIES (la rhinopia aphanes i la rhinopia eschmeyeri) A TORPEDO ALLEY, al sur de l’illa de Rinca: el viatge ja està pagat i encara em queden cinc dies de buceig per un lloc que està pujant llocs en el meu ranking personal. És brutal!!! Impressionant!!!! Impensable!!! Meravellós!!!! De fantàsia!!!!


Estem encorats a una platja on vas veient els dragons de Komodo passejant-se per davant del teus morros. Vem fer una visita al parc de Komodo i per fi he vist els meus dracs de Komodo!!!! Que guapos que són!!!!
Del vaixell només puc dir que és de puta mare i que els dive masters que hi ha són bons, experts i en saben del tema, tant Celso (de Madrid) com el PJ (expert en nudis) com tota la resta són per treure’s el barret. Ara compar-ho aquest barco amb el Nàutica (que vaig fer Burma/Similan) i el Nàutica és una merda, que ningú se li passi pel cap anar-hi, mireu de reservar a Mermaid, els barcos són de collons i els divemasters impressionants.
Lankoi Rock, sense briefing ni informació del punt de buceig ja que no l’han fet mai i farem una immersió d’exploració. Comencem a baixar i una “eagle ray” en saluda i marxa estresada. Al cap de cinc minuts comencem a veure taurons i patapam!!!!! Un martell!!!! Després hem vist grisos, una bona congregació de puntes blanques, tonyines, tortugues, caràgnids, trevallies i una cantitat de peix impressionant. Les corrents eren la bomba, era com estar en el dragon Can, amb currents que et feien pujar, baixar, t’ajudaven a fer el recorregut i d’altres que et feien la vida impossible. Corall no gaire però la vida marina ha fet que sigui una de les meves millors immersions.
Les següents immersions les hem fet a Manta Alley (un dels motius del meu creuer per la zona), la cosa no podia començar millor i hem començat a veure mantes des del primer moment, hem anat a un punt on hi havia molta corrent i n’hem arribat a veure 9!!!!! Semblava Apocalipsis Now però sense helicòpters i ple de mantes!!! He vist per primer cop una black manta!!!! Que guapa, completament negra!!!! La segona més del mateix, hem fet un parell d’immersions d’una hora aprox cada una i no hem estat més d’un minut sense elles.

Resum immersions:

- 176.Angel Reef (Moyo)25,9m,60”
- 178.Sumbawa Wall (Sumbawa)29,2m,69”
- 179.Satonda(Satonda)28,3m,75”
- 180.Noc.Satonda(Satonda)21m,52”
- 181.Hot Rocks (Sangeang)28,9m,67”
- 182.Hot Rocks (Sangeang) 28,9m,78”
- 183.Sangeang Lighthouse (Sangeang)25,3m,73”
- 184.Noc.Gili Banta Bay (Gili Banta)21m,60”
- 185.G.P.S Point (Gilia Banta)30m,59”
- 186.Takat Toko (Gili Lawalaut)27,4m,56”
- 187.Lighthouse reef (Gili Lawalaut)28,6m,60”
- 188.Noc.Pink Beach (Komodo)25m,55”
- 189.Pink Beach (Komodo)32m,68”
- 190.Noc.Torpedo alley (Rinca)18,9m,61”
- 191.Cannibal Rock(Rinca)24,6m,68”
- 192.Cannibal Rock(Rinca)25,3m,60”
- 193.Cannibal Rock(Rinca)25,6m,54”
- 194.Torpedo alley (Rinca)17,6m,62”
- 195.Lankoi rock (Komodo)33,8m,42”
- 196.Manta Alley(Komodo)15,8m,63”
- 197.Manta Alley(Komodo)17m,68”
- 198.Takat Makasar (Death Valley)20,7m,52”
- 199.Takat Toko (Gili Lawalaut)30m,43”
- 200.Crystal Rock(Gili Lawalaut)28,3m,63”
- 201.Tanduk Russa(Gili Lawalaut)32m,73”
- 202.Panjang Reef (Moyo)29,2m,68”
- 203.Angel Reef (Moyo)18,5m,60”

Menjangan (Bali), Indonèsia

Després de passar uns dies per l’illa de Java he agafat un ferri que m’ha portat cap a Bali. Un cop aquí ja he buscat hotel aprop de l’illa de Menjangan per poder fer unes quantes immersions. L’hotel de puta mare, té aigües termals i unes piscines impressionants, és el Mimpi. He començat a fer les immersions i tinc un divemaster per mi sol, ja que sóc l’únic del resort que fa tres immersions diàries (pago 20€ pel dm tot el dia per mi) Aquest illa pertany al parc nacional de Bali Barat i en teoria no es pot pescar però amb quatre ocasions vaig sentir com utilitzaven dinamita per pescar. Creieu-me que sota l’aigua fa un mal a les orelles que espanta. El lloc és molt tranquil i fora de la massificació del sur de l’illa (encara per explorar). De camí creues el parc i tota la carretera està plena de micos que van mirant com passen tots els cotxes. Les immersions aquí han estat molt bé amb una gran cantitat de nudis, cavallets de mar pigmeus, egale ray, corall amb bon estat i una molt bona visibilitat.



Sorpés ja que vaig veure un tauró gris i un puntes negres (els dos no gaire grans: 1,5 metres). La millor immersió per mi és “Eel Garden” on les principals protagonistes són qui li donen el nom al punt, surten més d’un metre del seu cau i n’hi ha moltes!!!!

Resum immersions:

- 167.Pos II (Menjangan)25,7m,69”
- 168.Underwater Cave(Menjangan)28m,82”
- 169.Bad Cave(Menjangan)25,3m,68”
- 170.Eel Garden(Menjangan)23,6m,64”
- 171.Anchor Wreck(Menjangan)28m,73”
- 172.Coral Garden(Menjangan)24m,62”
- 173.Eel Garden(Menjangan)21,6m,76”
- 174.Pos II(Menjangan)25,6m,63”
- 175.Temple point(Menjangan)25,2m,52”

PN Baluran(Java), Indonèsia

El primer dia que vaig anar al view point de Bromo, que estava tot nuvolat, vaig veure que a les 9:30 el cel estava completament net i amb un blau extrem. Vaig decidir pujar i allí vaig trobar-me a un noi francès amb qui havia estat des del principi, estàvem els dos sols gaudint d’unes vistes de pel.lícula. Em va comentar que tenia que anar a veure el Gurung Ijien, després vaig conèixer a una parella d’americans que em dir el mateix per després conèixer a una altra parella que em va tornar a comentar el mateix!!!! Dit i fet, vaig fer via cap a aquest parc nacional. Un cop allí comences a veure tots els portadors de sofre, ja que dintre del volcà hi ha una mina. Que afortunats som per viure on vivim!!!! Hi ha gent que porta tota la seva vida està fent camins de 6km amb uns 70-90kg de sofre carregats a l’esquena. El parc té un llac de color esmaragda però que amb tot el fum de la mina casi no es pot veure però el lloc i l’entorn és surrealista. Els treballadors els hi paguen entre 400-500 rúpies (0,035 cèntims d’€) per quilo transportat, mínim en tenen que carregar 50 i com a màxim 110!!! Si, si 110!!!! És flipant veure amb quines condicions treballen, si es cauen volcà cap a baix, se acabó!!!! Els pulmons els deuen tenir rebentats, jo vaig estar un parell d’hores i era insuportable, no podies respirar.


El mateix dia vaig fer via cap al nord de Bali i ja estic aquí, en un hotel de collons a prop de l’illa de Menjangan. Demà començo a fer immersions en aquest parc nacional, ja us explicaré. L’illa de Java em va deixar un grandíssim bon record i amb unes imatges i sensacions inexplicables. La gent és molt amable i t’ajuden i et guien sense mirar-te com un €.