miércoles, 27 de febrero de 2008

Luang Prabang, Laos

VEURE FOTOS VEURE+FOTOS
El tarjecte desde Vang Vieng a Luang Prabang és acollonant!!! Passes per les muntanyes i vas creuant moltes petites poblacions amb les cases fetes de bambú, fusta i materials que els hi ofereix la mare natura, totalment recomanable, és un pal pel tipus de carretera que és però tot el que vas veient és espectacular.
Han estat sis dies caminant per una població que no és més gran que el barri de Gràcia. És una mezcla del llegat colonialista francès i els temples budistes que hi ha per tot arreu (uns 32 aprox.). Luang Prabang està abraçada pels rius Mekong i el Khan que fan que tingui un atractiu i un encant molt especial. El lloc és per estar-hi uns quants dies sense cap tipus de presa, tal i com és la població. Hi ha recons especials per tot arreu, desde les postes de sol desde el bar que està al costat de la seva “beach” fins a les vistes panoràmiques del Wat de Chomsi sense deixar de veure els seus temples i com viuen els monjos budistes. Les cases colonials estan perfectament restaurades i n’hi ha moltíssimes. He fet les excursions a les cascades de Kuang Xi i Tat Sae, les primeres amb molta aigua i amb piscines naturals amb l’aigua ben fresqueta, les segones amb molt poca aigua i el lloc es veia realment especial amb aigua (a les fotos del Ramon i Tais, el lloc és espectacular!!!!), esperem que el pròxim cop que torni hi hagui aigua!!!. Es pot menjar bé per tot arreu, el lloc és bastant turístic i està ple de restaurants amb menjar autócton i internacional, fins i tot pots menjar croisants i tot tipus de pastes (influència del francesos), jo he menjat molt bé durant tots els dies. Luang Prabang és turístic peró també té el seu costat espiritual, pel matí cap a les 6, la població dona l’esmorzar als monjos budistas que van passant amb fila índia per cada paradeta (aquí us recomano no anar al carrer principal, està ple de turistes i sembla com anar al zoo, aneu un carrer paral.lel cap a la banda del Mekong). És curiós un cop dintre dels temples veure com viuen el monjos i molts d’ells per tal d’apendre una mica sempre miren de tindre una conversa amb tu, jo n’he tingut moltes amb monjos de totes les edats, n’hi ha alguns que només saben tres o quatre frases amb anglés: How many days have you been in Luang Prabang? Where are you from? How old are you? Which is your next destination?
Jo he estat dormint al carrer principal en una guesthouse que no estava gens malament (ThanaBoun), les habitacions costaven 15$ les individuals i 20$ les dobles, jo vaig agafar una doble per tal de no compartir el bany (cosa que amb les individuals ho tens que fer). Luang Prabang està ple de guesthouse i segur que algunes molt més maques que la meva però els preus ja no són el mateix. Qui vingui que es dongui una volta i miri la que més li convingui (el lloc no és molt gran i no us costarà gaire trobar-ne una que us agradi). Hi ha una excursió, la de les coves de PaK Ou que no la vaig fer ja que el Ramon i la Tais em van dir que no era res de especial, més aviat era un timo!!!!
El primer dia al arribar, vaig conèixer al Javier, de Tarragona però que viu a Los Angeles, ens en vem anar de farra a una disco que hi ha fora de Luang Prabang, no va estar del tot malament però jo estava reventat del viatge i de lo poc que vaig dormir a Vang Vieng (era la full moon party). Ara ja estic escirbint desde Oudomxay, al nord de Laos, aquí hi estaré tres o quatre dies mirant de fer un trekking, a Luang Prabang són caríssims!!! Ja us explicaré…..

1 comentario:

Anónimo dijo...

Un saludo Joan, nos alegra ver que todo marcha bien y que te cuidas con esas buenas comilonas. Nosotros acabamos de pasar por Ellora y Ajanta. Kailasa es precioso pese a los emplastos de masilla, el resto nos decepciono un poco y Ajanta bien con reservas. Badami es el punto que mas nos ha maravillado. Despues de ver Badami (bien conservado)y Hampi, Ajanta y Ellora, sobretodo la ultima nos ha decepcionado algo por su estado de deterioro y conservacion. Muchos anyos y muchas batallas por medio, es una pena. Nuestro proximo destino khajuraho a ver el kamasutra igual aprendemos algo nuevo...
Un abrazo muy fuerte y bona sort!!!